koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
5

Boris Popovic

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Servië
Geboortedatum
26-02-2000
Lengte
189 cm
Contract
juli 2021 - juni 2025

Biografie

Boris Popovic werd geboren in Tours. Hij doorliep de jeugdreeksen van FC Tours en werd al snel Frans jeugdinternational. Later koos hij echter om voor de Servische nationale ploeg uit te komen. In 2017 verhuisde Popovic naar AS Monaco. Hij speelde er enkel voor de jeugdploegen. In 2021 maakte de Serviër uiteindelijk een definitieve overstap naar Cercle. 

Popovic heeft een contract bij Cercle tot 30 juni 2025.

Carrière overzicht

Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge
Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Boris Popovic

SHOT sprak met… Boris Popovic

 ‘Scoor zelden en dat zag je aan mijn viering’

Samen met Edgaras Utkus landde ook Boris Popovic in het tussenseizoen bij Cercle Brugge.  De centrale verdediger heeft Servische roots, maar groeide op in Frankrijk.  Het werd een boeiend en leuk gesprek met onze jonge beloftevolle verdediger.  De 21-jarige jongeman legt ondermeer uit waarom hij voor de Servische nationale ploeg koos en waarom hij soms eens in de clinch ligt met zijn vader. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Vanderhaeghe, Popovic en Raux-Yao na FC Twente-Cercle Brugge

"Mentaal is dit een enorme opsteker": coach Vanderhaeghe, doelpuntenmaker Serge-Philippe Raux-Yao en verdediger Boris Popovic waren het unaniem eens na FC Twente-Cercle Brugge (0-1). Bekijk hieronder naar de reacties van het drietal.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Daland, Popovic, Velkovski, Denkey en Deman vertrokken op interland

De interlandbreak is aangebroken: ook Cercle vaardigt opnieuw internationals af. 5 spelers om precies te zijn. Een overzicht:

Jesper Daland - U21 Noorwegen

In het kader van het EK U21 staan er voor Noorwegen twee uitwedstrijden op het programma. Vrijdag nemen Daland en co het op tegen Finland, dinsdag trekt Noorwegen naar Azerbeidzjan. Na 4 wedstrijden staat Noorwegen op een 2e plaats in groep A op 3 punten van leider Kroatië.

Boris Popovic - U21 Servië

Drukke en vooral belangrijke tijden voor onze U21 spelers, want ook Popovic komt met Servië in actie tijdens de kwalificaties voor het EK 2023. Vrijdag neemt Servië het thuis op tegen Faeroer, dinsdag trekken ze naar Oekraïne. Servië en Popovic kunnen maar beter winnen om nog kans te maken op kwalificatie, want na 4 gespeelde wedstrijden staan ze op een voorlaatste plaats in de ranking.

Olivier Deman - U21 België

Olivier Deman bereidt met de Belgische U21 de 2 EK kwalificatiewedstrijden voor tegen Turkije (vrijdag) en tegen Schotland (dinsdag). De Belgen staan comfortabel aan de leiding in groep I. Met 12 punten tellen ze maar liefst 6 punten voorsprong op eerste achtervolger Denemarken. Turkije en Schotland nemen plaatsen 3 en 4 in het klassement op met respectievelijk 4 en 1 punt(en). 

Dimitar Velkovski - Bulgarije

Een oefenwedstrijd en een WK-kwalificatiematch staan er de komende week voor Bulgarije en Dimitar Velkovski op het programma. Donderdag al oefent Bulgarij tegen Oekraïne, maandag staat de kwalificatiematch tegen Zwitserland op het programma. In de C-poule staan de Bulgaren op dit moment op een 3e plaats, na Italië en Zwitserland. Een belangrijke partij voor Bulgarije dus volgende week, want winnen is een must om dichterbij de Zwitsers te sluipen in het klassement.

Kevin Denkey - Togo

Na z'n winning goal tegen Congo tijdens de vorige international break, neemt Denkey het de komende week op tegen Senegal (donderdag) en Namibië (maandag) in het kader van de WK kwalificaties. 

Veel succes aan alle internationals!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Edgaras Utkus en Boris Popovic in Nice-Matin over hun overgang naar Cercle: “een goede...

Vandaag in de Franse krant Nice-Matin: een dubbelinterview met Cerclespelers Boris Popovic (21) en Edgaras Utkus (21). De twee verdedigers kwamen in de zomer definitief over van AS Monaco en hebben het in de Franse pers uitgebreid over de meerwaarde van Cercle in hun evolutie als profvoetballer: “alles is hier aanwezig om een betere speler te worden”.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Boris Popovic!

Boris Popovic is jarig! Onze Servische verdediger viert vandaag z'n 22e verjaardag.

Gelukkige verjaardag, Boris!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
7 spelers met interlandverplichtingen

Jesper Daland, Edgaras Utkus, Rabbi Matondo, Silvère Ganvoula, Boris Popovic, Olivier Deman en Kevin Denkey komen tijdens deze interlandbreak in actie voor hun land. Een overzicht van hun speelschema vind je hier terug!

Na een jaar afwezigheid werd Rabbi Matondo opnieuw geselecteerd voor de WK Play-Offs van Wales tegen Oostenrijk. Die wedstrijd wordt donderdag om 20:45 afgewerkt.

Edgaras Utkus heeft met Litouwen twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan: vrijdag om 20:45 tegen San Marino en volgende dinsdag om 20:45 tegen Ierland.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Boris Popovic tot 2025 bij Cercle!

Boris Popovic (22) ondertekende een nieuw contract bij Cercle Brugge. De Servische jeugdinternational plaatste z’n handtekening onder een verbintenis tot juni 2025 (+ optie op een bijkomend seizoen). “Erg blij om dit goede seizoen te belonen met een nieuw contract.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Boris Popovic!

Vandaag is Boris Popovic jarig! Onze verdediger viert z'n 23ste verjaardag.

Proficiat, Boris!

Lees meer