koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
29

Alejandro 'Alex' Millàn

Cerle Brugge KSV
Aanvaller

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Spanje
Geboortedatum
07-11-1999
Contract
augustus 2021 - juni 2022

Biografie

Alex Millàn is een centrumspits die in 2017 van de jeugd van Real Zaragoza naar Villarreal trok. "Millàn heeft een sterkte persoonlijkheid en dat zal ongetwijfeld een meerwaarde zijn in de kleedkamer", reageerde technisch directeur Carlos Aviña bij de aanstelling van de beloftevolle spits in augustus 2021.

Carrière overzicht

Seizoen 2021-2022
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Alex Millàn naar Cercle Brugge

Aanvaller Alex Millàn komt dit seizoen voor Cercle Brugge uit. Groen-Zwart vond daarvoor een akkoord met Europa League-winnaar Villarreal. Millàn, een Spanjaard van 21, wordt voor één seizoen gehuurd, mét aankoopoptie.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alex Millàn: "De Belgische competitie is een mooie stap voor mij"

Alex Millàn vervoegde pas deze week de selectie, maar mocht in de tweede helft mee op zoek naar de gelijkmaker. “Ik koos voor Cercle omdat ik van bij het eerste contact heel veel vertrouwen voelde. Er lopen hier veel jonge spelers rond en de bedoeling is om samen beter te worden."

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alex Millan: "We zijn er altijd in blijven geloven"

Alejandro “Alex” Millàn had met zijn twee doelpunten een belangrijk aandeel in de remonte van Cercle. “Ondanks de achterstand, had ik niet het gevoel dat ze beter waren dan ons, dus ik bleef in een goed resultaat geloven. Voetbal draait om efficiëntie en in de tweede helft waren we efficiënt. Het kostte ons veel energie om de wedstrijd om te keren, ik hield er zelf krampen aan over, maar in het slot werden we toch beloond voor onze inspanningen.“

“Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de coach om de elfmeter te mogen nemen. Het is een verantwoordelijkheid die ik graag opneem. Ik was trouwens ook bij mijn vorige ploeg de vaste strafschopnemer.”

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag, Alex Millan!

Alex Millan is jarig! Onze Spaanse aanvaller viert vandaag z'n 22ste verjaardag. De voltallige Cerclefamilie wil Alex een fantastische dag toewensen, met hopelijk 3 punten als verjaardagscadeau in Genk!

Proficiat Alex Millan!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Alex Millan verlaat Cercle Brugge

Centrumspits Alejandro ‘Alex’ Millan (22) verlaat Cercle Brugge en wordt getransfereerd naar Union Saint-Gilloise.

Millan kwam afgelopen zomer over naar Cercle Brugge en scoorde 3 goals tijdens 18 competitiewedstrijden voor Groen-Zwart. Door z’n overgang naar de huidige competitieleider krijgt de voormalige Spaanse jeugdinternational nu de kans om mee te strijden voor de landstitel.

Veel succes in je verdere carrière, Alex!


 

Lees meer