koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
11

Yann Gboho

Cerle Brugge KSV
Aanvaller

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Frankrijk
Geboortedatum
14-01-2001
Lengte
178 cm
Contract
augustus 2022 - juni 2025

Biografie

Yann Gboho kwam uit voor de jeugdreeksen van Rouen vooraleer hij in 2016 de overstap maakte naar Stade Rennes. In 2019 maakte hij er zijn profdebuut in de competitiewedstrijd tegen AS Monaco. In totaal kwam Gboho 32 keer in actie voor Rennes, waaronder ook 4 wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Champions League. In het seizoen 2021-2022 speelde hij op huurbasis voor het Nederlandse Vitesse, waar hij in de Conference League speelde tegen onder meer Tottenham en AS Roma. In augustus 2022 kwam de jonge aanvaller over naar Cercle. “Yann is in staat om in elke aanvallende positie achter de spitsen te spelen. Op jonge leeftijd heeft hij bovendien al aardig wat ervaring opgedaan in onder meer de Ligue 1, de UEFA Champions League en de Conference League”, aldus technisch directeur Carlos Avina.

De Franse aanvaller ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge.

Carrière overzicht

Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Yann Gboho naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Franse Stade Rennes vonden een akkoord met betrekking tot de definitieve overgang van Yann Gboho (21). De Franse aanvaller ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gelukkige verjaardag Yann Gboho!

Yann Gboho is jarig! Onze Franse aanvaller viert vandaag z'n 22ste verjaardag.

Gelukkige verjaardag, Yann!

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met … Yann Gboho

SHOT sprak met … Yann Gboho


‘Graag basisspeler worden’


Enkele dagen voor de verplaatsing naar OH Leuven had ik via Microsoft Teams een gesprek met Yann Gboho.  Deze jongeman met de Frans/Ivoriaanse nationaliteit kwam in het tussenseizoen over van Stade Rennes.  Vorig seizoen speelde hij nog op uitleenbasis voor Vitesse in Arnhem.  Ondanks een nog doorlopend contract bij Rennes, koos hij voor een avontuur in België.  

Yann, kun je voor onze lezers even je sportieve carrière tot nu toe schetsen?  
Voetballen doe ik al sinds ik een klein jongetje was.  Mijn roots liggen in Ivoorkust.  Ik werd er ook geboren, maar door de job van mijn vader ging het ondermeer via Gabon en Martinique naar Frankrijk.  Ergens tijdens dat vele reizen begon ik ook in clubverband te voetballen.  In Frankrijk was Rouen mijn eerste echte ploeg.  Maar al snel was er interesse van andere teams en kwam ik bij Stade Rennes terecht.  Een oom van me werkt daar in het opleidingscentrum en er liepen daar nog wel enkele familieleden rond.  Ik voelde me er onmiddellijk thuis. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Gboho en Van Der Bruggen reageren na gelijkspel tegen Genk

Cercle speelde vrijdagavond 1-1 gelijk tegen KRC Genk. Groen-zwart was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kon Genk de bordjes gelijk hangen. Yann Gboho en Hannes Van Der Bruggen reageerden na de wedstrijd.

Lees meer