koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
17

Abu Francis

Cerle Brugge KSV
Middenvelder

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV Ghana
Geboortedatum
27-04-2001
Lengte
182 cm
Contract
augustus 2022 - juni 2025

Biografie

Abu Francis speelde tussen juli 2019 en juli 2022 in totaal 60 wedstrijden voor de A-kern van Nordsjaelland. Hij vond er zeven keer de weg naar doel en gaf er vijf keer de beslissende laatste pass. In augustus 2022 kwam hij naar Cercle. “Abu is een jonge dynamische middenvelder die tijdens de afgelopen seizoenen in Nordsjaelland op verschillende posities z’n potentieel heeft laten zien. We geloven dat concurrentie binnen de groep het niveau zal verhogen en ook meer mogelijkheden en alternatieven zal geven aan de technische staf”, aldus technisch directeur Carlos Avina.

De polyvalente Ghanese middenvelder ondertekende een contract bij Cercle Brugge tot juni 2025, met optie op een bijkomend seizoen.
 

Carrière overzicht

Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Abu Francis naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en het Deense Nordsjaelland vonden een akkoord met betrekking tot de onmiddellijke overgang van Abu Francis (21). De polyvalente Ghanese middenvelder ondertekende een contract tot juni 2025 bij Cercle Brugge, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Reacties van Emilio Kehrer en Abu Francis na Cercle-Charleroi

Emilio Kehrer tekende vrijdagavond voor de 4e groen-zwarte treffer tegen Charleroi. Nadat z’n goal in Seraing dinsdag werd afgekeurd was het vrijdag wel raak voor de hartelijke Duitser: “Dinsdag ging het doelpunt helaas niet door omdat een teamgenoot de bal met de hand beroerde. Ik heb een moeilijke periode achter de rug: eerst werd ik besmet met het coronavirus, daarna kampte ik met twee blessures. Het was moeilijk voor mij: ik ben een speler die wil spelen. In de maanden dat ik niet speelde beleefde ik een zware periode, ik zat veel in de fitness om aan mezelf te werken. Coach Miron (Muslic) praatte veel met mij, ook toen hij T2 was. We hebben een goede verstandhouding en hij vertrouwt op mij.”

Ook Abu Francis sprak met de journalisten. De Ghanees liet een ongeveinsde indruk na. “Francis is eigenlijk mijn voornaam. Welke positie ik het liefst bespeel? Het maakt mij niet uit. Aanvallende of verdedigende middenvelder: ik geef mezelf altijd voor de volle 100%. Ik vind mezelf defensief iets sterker, al speelde ik bij Nordsjaelland vooral als aanvallende middenvelder. Maar ik respecteer altijd de keuze van de coach en blijf hard werken.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met ... Abu Francis

SHOT sprak met … Abu Francis

‘Bij Cercle completer worden’

Ook met Abu Francis had ik onlangs een gesprek.  Hij kwam bij de start van het seizoen de groen-zwarte rangen versterken.  Momenteel kan hij al terugblikken op drie basisplaatsen.  Zowel in de Brugse derby als in de thuismatch tegen Charleroi stond hij aan de aftrap.  Daar kwam ondertussen ook de Bekerwedstrijd bij. Voorts viel hij ook al een aantal keer in.  De concurrentie is echter groot bij Cercle.  De Ghanees is geduldig en wil geen stappen overslaan.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Francis en Vanhoutte reageren na het gelijkspel in Eupen

Met een gelijkspel op het scorebord wandelden beide ploegen ontgoocheld de spelerstunnel in. Cercle had zeker kansen om te winnen in Eupen en dat besefte ook Charles Vanhoutte: “Als je zo lang tegen 10 man speelt en twee keer een achterstand ophaalt, dan moet je de wedstrijd in eigenlijk afmaken. We hebben in de tweede helft genoeg kansen gehad, jammer dat we niet kunnen scoren”, aldus Vanhoutte.

Lees meer