koop tickets online
nl fr en
Cerle Brugge KSV
41

Hugo Siquet

Cerle Brugge KSV
Verdediger

Gegevens

Nationaliteit
Cerle Brugge KSV België
Geboortedatum
09-07-2002
Lengte
180 cm
Gewicht
70 kg
Contract
januari 2023 - juni 2023

Biografie

Hugo Siquet genoot z’n opleiding bij Standard de Liège en debuteerde er in 2020 in de A-kern. Hij kwam in totaal 43 keer uit voor de Rouches. Siquet maakte indruk in Luik en dat leverde hem in 2021 de titel op van beste Jupiler Pro League-debutant tijdens de uitreiking van de Raymond Goethals-trofee. In januari 2022 volgde een transfer naar Freiburg, waarmee Siquet net zoals bij Standard actief was in de Europa League.

Hugo Siquet is de neef van ex-Cerclespeler Thierry Siquet (54). In de periode tussen 1991-1997 kwam Thierry, in totaal 151 keer in actie voor Cercle.

Cercle huurt Siquet van januari 2023 tot en met juni 2023 van Freiburg. 

Carrière overzicht

Seizoen 2022-2023
Cerle Brugge KSV Cercle Brugge

Speler in beeld

Cerle Brugge KSV
Hugo Siquet naar Cercle Brugge

Cercle Brugge en de Duitse eersteklasser SC Freiburg vonden een akkoord met betrekking tot de tijdelijke overgang van Hugo Siquet (20). De Belgische belofte-international (8 caps), een rechtsachter, wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd, met optie op een bijkomend seizoen.

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Persconferentie: Carlos Avina evalueert de transferperiode en stelt Hugo Siquet officieel voor

De januarimaand zit erop en dat betekent dat de transferperiode opnieuw is gesloten. Groen-Zwart was op de laatste dag van de wintermercato nog actief en verhuurde onder meer Louis Torres aan het Franse Rodez AF. Aske Sampers werd op zijn beurt verkocht aan Lierse Kempenzonen. Eerder in de januarimaand stelde Cercle met de komst van Hugo Siquet z'n enige wintertransfer voor.

Tijdens een persconferentie die woensdag in Jan Breydel werd georganiseerd, evalueerde sportief directeur Carlos Avina de voorbije mercato. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om ook Hugo Siquet officieel aan de aanwezige journalisten voor te stellen. Bekijk hieronder die integrale persconferentie:

Lees meer
Cerle Brugge KSV
Interlandbreak: deze Cercle-spelers vertegenwoordigen hun land!

Komend weekend wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League wegens de interlandbreak. Na de wedstrijd tegen Genk vertrokken vijf Cercle-spelers naar hun thuisland om de nationale kleuren te verdedigen. 

Lees meer
Cerle Brugge KSV
SHOT sprak met …Hugo Siquet


‘Mijn allerbeste niveau vinden bij Cercle’


Na de nederlaag in en tegen Anderlecht trok ik naar de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion. Er heerste een gezellige drukte. Het was dan ook een korte ‘werkweek’ tussen de match op Anderlecht (op zondag) en de match thuis tegen Genk (op vrijdag). Het was een komen en gaan van spelers en medewerkers in de Cerclekantoren. Ikzelf had er ondermeer een gesprek met Hugo Siquet. De 20-jarige rechtsachter streek in januari neer bij Groen-Zwart. Het doel was meteen duidelijk. Matchritme opdoen en terwijl zijn allerbeste niveau vinden. In juni staat namelijk het EK -21 op het programma.

Lees meer