koop tickets online
nl fr en

5e seizoen (opgefriste) Proximus ePro League komt er aan!

De Pro League en Eleven Sports zetten het 5de seizoen van de Proximus ePro League in de startblokken. Op 8 februari start Lars, onze eSporter, met de wedstrijd tegen KAS Eupen. De zoektocht naar de EA SPORTSTM FIFA 23-kampioen van België kan je live volgen op de kanalen van Eleven. De vijfde editie van de Proximus ePro League ziet er wel wat anders uit. Wie de titel wil pakken, zal élke match top moeten zijn.

Cerle Brugge KSV

“Korter, krachtiger en duels met meer inzet. Daarvoor staat het nieuwe format van de Proximus ePro League”, zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League. “Vorige seizoenen werd nog een reguliere competitie afgewerkt, maar dit jaar splitsen we de 18 Jupiler Pro League-clubs op in twee poules. Vanaf speeldag één is het voor iedereen erop of eronder. Bovendien maken we de weg naar de officiële FIFAe World Cup beduidend korter. De Pro League zet dus verdere stappen in esports, die ondertussen al 37% van de Belgen bereikt.”

Cercle Brugge en Lars komen ui in groep 1. Een sterke groep met o.a. de finalisten van vorig jaar - Gilles Bernard (KRC Genk) en Quentin Vande Wattyne (Standard de Liège) en de Brugse eDerby.

Cerle Brugge KSV

Naast de sportieve eer staat er dit jaar heel wat op het spel voor de e-players. De twee finalisten van de knock-outfase plaatsen zich namelijk voor de EA SPORTS FIFA 23 Global Series Play-Ins. Deze geeft zicht op deelname aan de officiële FIFAe World Cup. Het groeiende internationaal belang van de competitie wordt zo nogmaals duidelijk.

Hieronder vind je het speelschema van Cercle in groep 1:

Speelschema Cercle
Speeldag Wedstrijd Live-uitzending Uitslag
1 Cercle - Eupen 15/02/23 0-2
2 Cercle - KV Mechelen  15/02/23 0-3
3 Standard - Cercle 22/02/23 4-0
4 Cercle - Genk 29/02/23     0-1
5 Gent - Cercle 08/03/23 0-1
6 Cercle - Club 15/03/23 0-3
7 Anderlecht - Cercle n.t.b.  
8 bye n.t.b.  
9 STVV - Cercle n.t.b.  
       

 

 

 

 

Cerle Brugge KSV
Cerle Brugge KSV